Головна Новини Ворожі агенти розповсюджують фейкові повідомлення про ураження блоку Хмельницької АЕС та наказ поліції

Ворожі агенти розповсюджують фейкові повідомлення про ураження блоку Хмельницької АЕС та наказ поліції

by Max

У дії чергові спроби ворога посіяти паніку серед українців.

Сьогодні, 22 січня, українці почали отримувати фейкові смс-повідомлення нібито від ДСНС, у яких міститься електронний план евакуації мешканців, оскільки ворожим авіаударом було пошкоджено один з блоків Хмельницької АЕС. Ворожі кібершахраї пропонують перейти за посиланням та завантажити його до себе на пристрій. Державна служба з надзвичайних ситуацій України офіційно повідомила, що не здійснювала розсилку цих повідомлень, а переходити за посиланнями вкрай небезпечно.

«Довіряйте лише перевіреним джерелам і пам’ятайте: вся актуальна інформація завжди розміщується на нашому офіційному сайті та сторінках ДСНС у соціальних мережах», – йдеться у дописі відомства.

Другий фейк стосується Нацполіції України. Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що співробітникам відомства в умовах «соціальної напруженості» начебто дозволили «використовувати для розгону будь-яких мітингів травматичну зброю, гумові палиці та сльозогінний газ». Про неправдивість цього «наказу» попереджають у Центрі протидії дезінформації у своєму дописі на фейсбук-сторінці. У якості доказу пропагандисти поширюють сфабриковане фото відповідного наказу, який нечебто був підписаний очільником МВС України Ігорем Клименком, проте документ не відповідає дійсності.

Читайте також: Хмельницькі спецпризначенці взяли в полон росіянина

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.