Головна Новини День Соборності-2023: огляд подій у фото

День Соборності-2023: огляд подій у фото

by Max

У Хмельницькому створили символічну мапу України, а у Волочиську провели ходу.

 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Щороку на честь проголошення Незалежності Української народної республіки 22 січня 1918 року та проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року в Україні проводять різноманітні заходи. Цього року – не виняток. Щоправда, усі події, які нині пройшли на Хмельниччині та областях, що межують із нею, відбулися, по суті, без широких анонсів.

Так, у Хмельницькому відбувся патріотичний флешмоб «Україна – єдина». Дорослі та юні спортсмени пробіглися вулицями міста з національною символікою. А стартували вони з двох сторін міста, щоб зустрітися на майданчику біля кінотеатру Шевченка, в такий спосіб символізуючи об’єднання України. Розгорнули на Проскурівській і стометровий прапор. А на майданчику біля кінотеатру школярі утворили символічну мапу з містами України. Кожен навчальний заклад, який взяв участь у цій акції, підготував для прифронтових шкіл державні прапори із написами і побажаннями. І, як повідомив у фейсбуці міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, ці національні прапори «Волонтери Поділля» завезуть у деокуповані міста на сході та півдні країни.

Патріотичний забіг у Хмельницькому. Фото з facebook.com/symchyshyn

Державний прапор на Проскурівській. Фото Василя Камінського.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

 

«Знати і шанувати нашу героїчну історію. Брати на себе частину того болю, який переживають родини загиблих Героїв. Маємо відкинути все, що заважає нам об’єднатися під синьо-жовтим стягом. Маємо бути єдині та неподільні – від заходу до сходу і від півночі до півдня. Так сьогодні роблять кам’янчани, які дають прихисток людям із Донецька, Харкова, Маріуполя, Луганська. Які стоять у бою за Херсон, Мар’їнку, Бахмут… Які передають допомогу українцям у регіонах бойових дій. Це і є соборність. Соборність – це ми!», – такий допис після заходів у Кам’янці-Подільському написав міський голова цього міста Михайло Посітко. У Кам’янці-Подільському провели урочистості на майдані Відродження.

День Соборності у Кам’янці-Подільському. Фото з фейсбуку Михайла Посітка.

День Соборності у Кам’янці-Подільському. Фото з фейсбуку Михайла Посітка.

А в Волочиську, як і в попередні роки, пройшла символічна хода до меж із Тернопільською областю. «Як і щороку Хмельницька й Тернопільська області відзначили День Соборності символічною ходою й об’єднанням двох берегів Збруча», – повідомили в Волочиській міській раді.

Об’єднання на Збручі. Фото з facebook.com/volochyskaOTG

День Соборності на Волочищині та Тернопільщині. Фото з facebook.com/volochyskaOTG

А ось голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, взяв участь у заходах, які пройшли в Чернівецькій області. «Цьогоріч делегації Хмельницької та Тернопільської областей зустрічала гостина Буковина. Під державними прапорами, зі стягами УНР та ЗУНР гості прибули до Хотинської фортеці, щоб засвідчити єдність, незламність та велику гордість з того, що ми нездоланний великий народ», – повідомили в пресслужбі Хмельницької ОВА.

Представники Хмельниччини завітали в Хотин Чернівецької області. Фото з facebook.com/admkm.gov.ua

День Соборності-2023. Фото з facebook.com/admkm.gov.ua

День Соборності-2023. Фото з facebook.com/admkm.gov.ua

Читайте також: День Соборності та 105-а річниця проголошення незалежності

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.