Головна Новини «Мінус» 160 тисяч через необачність: за якими розповсюдженими схемами працюють шахраї

«Мінус» 160 тисяч через необачність: за якими розповсюдженими схемами працюють шахраї

by Max

В одному з випадків чоловік втратив 70 тисяч гривень, намагаючись продати музичний інструмент.

Минулої доби, 16 січня, правоохоронці Хмельницького райуправління поліції зареєстрували 6 випадків шахрайств. Сума збитків, завданих ошуканим людям, склала понад 160 тисяч гривень.

Як зазначають в Хмельницькому райуправлінні поліції, «купівля-продаж в інтернеті» та «дзвінок із банку» наразі залишаються найрозповсюдженішими шахрайськими схемами. Ще один потерпілий повірив зловмиснику, який у месенджері від імені знайомої попросив у борг.

«52-річний хмельничанин розмістив в інтернеті оголошення про продаж музичних інструментів. Та замість отримати, чоловік втратив кошти. Шахрай під виглядом покупця надіслав посилання на нібито оформлення доставки. Потерпілий ввів дані картки, і з його рахунку списало майже 70 тисяч гривень», – розповідають про одного з потерпілих у поліції.

А от 45-річний житель Старокостянтинова хотів придбати товар в мережі. Переказав понад 2 тисячі гривень за пилосос, та так його і не отримав.

«Ще троє громадян були ошукані псевдобанкірами на майже 74 тисячі гривень. Зловмисники телефонували і представлялися працівниками банківських установ. Випитавши дані карток, шахраї отримали доступ до рахунків й заволоділи коштами потерпілих», – кажуть в поліції.

33-річний житель Хмельницького отримав від знайомої повідомлення, у якому той просив у борг гроші. Чоловік зробив переказ на 15 тисяч гривень, а потім зрозумів, що це шахраї.

Наразі за усіма фактами поліцейські проводять перевірку.

Аби не потрапити в тенета шахраїв, правоохоронці вкотре закликають громадян дотримуватися основних правил безпеки, аби не потрапити у пастку до зловмисників:
– не переходьте за сторонніми посиланнями;
– не вводьте реквізити банківських карток на неперевірених сайтах;
– нікому не повідомляйте особисті дані, коди та паролі до інтернет-банкінгу;
– не переказуйте кошти на надіслані у месенджерах банківські рахунки, не перевіривши інформацію, навіть якщо повідомлення від імені вашого знайомого.

Читайте також: Затримали шахрая, який ошукав пенсіонерку з Хмельницького на 15 тисяч доларів

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.