Головна Life style 6 помилок у приготуванні гречки

6 помилок у приготуванні гречки

by Max

У раціоні людини каші з’являються з дитинства. Вони насичують організм поживними речовинами, сприяють очищенню. Однією з найкорисніших і найсмачніших круп визнана гречка.

Подробиці

Гречка давно з’явилася у нашому меню. Вона містить амінокислоти, безліч вітамінів і корисних мікроелементів. Також багата кальцієм, магнієм та фосфором. А за наявності заліза її можна порівняти з червоною рибою чи яловичиною. Чудово підходить людям, які ведуть здоровий спосіб життя.

Основним місцем зростання цього злаку вважається Алтайський край. Сприятливі погодні умови та відносно чиста екологія, а також невибагливість самої культури сприяють тому, що при вирощуванні не використовуються хімічні речовини чи пестициди. Тому можна стверджувати, що й сама гречка є екологічно чистою.

Гречані страви можна вживати як на сніданок, так і на обід та на вечерю. Крупа чудово поєднується з м’ясом, овочами, тому з неї можна приготувати безліч різноманітних делікатесів.

Приготувати гречану крупу нескладно, вона досить швидко вариться, проте може розваритися. Щоб поласувати смачною, розсипчастою, але не сухою і не розвареною кашею, необхідно дотримуватися певних секретів приготування.

Перед тим, як почати готувати з гречки, її потрібно добре перебрати, видалити сміття, виключити неякісні ядра та промити. Якість води, безперечно, має значення. Якщо використовувати надто жорстку зі сторонніми запахами воду, то ароматної та смачної каші не вийде, навіть якщо все інше зроблено правильно.

Важливий момент – вибір каструлі. Перевага надається неемальованим каструлям з товстим дном. Ідеальний варіант, якщо низ буде трохи опуклим – так вода буде простіше випаровуватися.

Перед варінням гречку потрібно трохи просмажити на сковороді, можна додати соняшникову олію або вершкове масло – так крупа стане м’якшою і ніжнішою.

Ще один секрет апетитної гречки у пропорціях: класичне співвідношення – дві частини води та одна частина гречки. Якщо бажаєте отримати більш соковиту страву, то рекомендується влити дві з половиною частини рідини. Для господинь, які не звикли вимірювати склянками та іншими мірками, варто наливати воду на два пальці вище за рівень крупи в посуді.

Обов’язково слід закрити кришку і готувати до готовності, не перемішуючи і не відкриваючи кришку. Ще один секрет – вимикати вогонь до того, як випарується вся волога з крупи. Накрити каструлю рушником і залишити нудитися. Так каша ще краще розкриє свої смакові якості.

Гарнір із гречки можна приготувати на будь-який смак – все обмежується лише вашими смаковими уподобаннями. Найвиграшніше поєднання – з м’ясом. Добре доповнять і примножать смак — баранина, свинина, телятина. Якщо хочете урізноманітнити асортимент, додайте гриби чи кабачки. Часник надасть готовій страві особливої пікантності.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.