Головна Новини У селі на Хмельниччині зимують сотні лебедів (ФОТО)

У селі на Хмельниччині зимують сотні лебедів (ФОТО)

by Max

Птахи прилітають до Клубівки на Горинь щороку.

У селі Клубівка, що на Ізяславщині, знайшли прихисток на зиму сотні лебедів. Оселилися птахи на річці Горинь.

Як розповіла сайту «Є ye.ua» працівниця Клубівської бібліотеки Людмила Петрук, лебеді прилітають на зимівлю до їхнього села щороку. Завдяки шлюзу, розташованому на Горині, по течії річки утворилася невелика запруда, де вода повністю не замерзає навіть у сильні морози. Відтак, узимку це місце облюбували водоплавні птахи. Серед них – і лебеді.

«Лебеді прилітають до нас на зимівлю уже багато років. Вже й наче звикли, та все одно не перестаємо дивуватися цій красі на річці у зимову пору. Завдяки шлюзу на річці утворюється острівець, який ніколи не замерзає. От птахи там і плавають. Цього річ їх дещо менше прилетіло, а бувало – не злічити».

За словами пані Людмили, місцеві жителі часом підгодовують птахів зерном.

З приходом весняного тепла, лебеді покидають Горинь у Клубівці.

«Залишається на літо в нас на річці лише одна пара, яка тут гніздиться. А на зиму знову злітаються сотні», – каже Людмила Петрук.

Як зимують лебеді у Клубівці – на фото:

Читайте також: У селі на Хмельниччині рятували лебедів: що варто знати про допомогу птахам в сильні морози

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.