Головна Life style Як колір волосся впливає на тривалість життя, з’ясували вчені

Як колір волосся впливає на тривалість життя, з’ясували вчені

by Max

Вчені з Кембриджського університету представили нове дослідження, яке проливає світло на взаємозв’язок між кольором волосся людини і її тривалістю життя. Згідно з даними дослідження, виявилося, що колір волосся може дати деякі підказки про потенційне довголіття, інформує KURAZH.

Під час аналізу ДНК понад півмільйона людей вчені дійшли дивовижних висновків. Вивчення показало, що люди з рудим волоссям схильні до більш тривалого життя. Це може бути пов’язано з генетичними особливостями, які роблять їх більш стійкими до певних захворювань.

Зовсім не дивно, що й у людей із чорним волоссям є потенціал для довгого життя. У їхньому випадку високий рівень пігменту меланіну відіграє ключову роль у захисті від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, знижуючи ризик розвитку раку шкіри та пов’язаних із ним захворювань.

Однак це не означає, що світловолосі люди приречені на коротке життя. Маючи більш чутливий організм, вони також можуть жити довго і щасливо. Зрештою, це лише один із чинників, що впливають на тривалість життя.

Вчені наголошують, що генетика, спосіб життя, харчування та рівень фізичної активності відіграють критичну роль у визначенні тривалості життя людини. Взаємозв’язок між кольором волосся і довголіттям є лише одним із безлічі факторів, які необхідно враховувати.

Слід зазначити, що хоча дослідження надає цікаві дані про можливі тенденції, воно не є остаточною відповіддю на питання про те, який колір волосся обіцяє довше життя. Усі люди унікальні, і їхнє довголіття залежить від багатьох складних чинників, які потребують подальших досліджень для повного розуміння.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.