Головна Новини Як чотирилапі допомагають реабілітуватися хмельницьким захисникам

Як чотирилапі допомагають реабілітуватися хмельницьким захисникам

by Max

Планують, що такі заходи будуть проводити регулярно.

 Для психологічної реабілітації поранених воїнів у Хмельницькому впроваджують каністерапію. Це терапія, в якій використовують собак як помічників для підтримки психоемоційного стану людини. Сьогодні в одному з місцевих шпиталів відбулась перша зустріч бійців із чотирилапими терапевтами, повідомили у секторі комунікацій поліції Хмельницької області.

«Каністерапія зараз дуже активно використовується у світі у роботі як з цивільними, так і з військовими. І ми зараз теж пробуємо використовувати цей метод у роботі з нашими пораненими захисниками. Мінімальне його завдання — відволікти хлопців від тривожних думок, зняти внутрішню напругу, розслабити. І по сьогоднішніх відгуках бачимо, що нам це вдалося», — говорить Віталій Манзяк, начальник сектору психологічного забезпечення нацполіції.

Під час дійства військові познайомилися з вихованцями кінологічного центру, дізналися про принципи і методи дресування. Найбільший захват у бійців викликали маленькі щенята. Вони розтопили серця навіть найсуворіших із них.

«Дякую всім, хто долучився до організації такого заходу. Було дуже цікаво, позитивно. Ми з хлопцями відпочили, насміялися. Сподіваюсь найближчим часом знову тут побувати», — говорить поранений захисник Максим.

Планується, що такі зустрічі проводитимуть регулярно. Наступного разу зберуться на дресмайданчику, аби перейняти досвід дресування та тренування чотирилапих, адже у більшості з воїнів вдома також є домашні улюбленці.

Читайте також: У селі на Хмельниччині рятували лебедів: що варто знати про допомогу птахам в сильні морози

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.