Головна Новини Ярмолинці та Кам’янець-Подільський попрощалися з Героями

Ярмолинці та Кам’янець-Подільський попрощалися з Героями

by Max

Захисники України навіки спочили на рідній землі.

Вчора, 9 грудня, в Яромолинецькій та Кам’янець-Подільській громадах в останню дорогу провели двох загиблих захисників України. Василю Калиничу – навіки 31, Юрію Савчуку – 48 років…

«Василь був родом із Закарпаття. Сьома дитина у багатодітній родині, де зростали четверо хлопців і четверо дівчат. Тут минули його дитячі роки, тут пішов у школу, – повідомили про Героя Василя Калинича в Яромолинецькій тергромаді. – У 2000-х роках родина оселилася на Ярмолинеччині. Шкільне навчання Василь закінчував у с. Соколівці. З юнацьких років почав працювати – в Ярмолинцях, у м. Хмельницькому. Згодом зустрів дівчину Олену, яка стала йому найближчою та найдорожчою людиною. Але у 2023 році в їхнє життя пришла біда, важка недуга забрала життя молодої жінки. Влітку 2023 року Василь отримав повістку з військкомату і був мобілізований до лав Збройних сил України. Пройшов навчання на Львівщині».

Василь Калинич. Фото з facebook.com/yarmolynetska.gromada

Василь Калинич служив у складі 214-го окремого батальйону OPFOR. 4 грудня уході бойових дій на Донеччині він загинув… Місцем останнього спочинку воїна стало кладовище у селі Соколівці, що на Яромолинеччині.

У Кам’янці-Подільському попрощалися з Юрієм Савчуком, який 6 грудня загинув на Луганщині. «Командир роти спеціального призначення, капітан Савчук був до останнього подиху вірний присязі, Батьківщині, українському народу, – написав міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко. – Кілька тижнів тому йому виповнилось 48 років. Герой… На щиті… Ми втрачаємо найкращих – патріотів зі сміливим серцями». 

Поховали Юрія Савчука 9 грудня на Алеї Слави.

Юрій Савчук. Фото з facebook.com/kpmrada

Вічна пам’ять усім Героям України! Співчуття рідним та близьким.

Нагадаємо, вчора у Хмельницькому попрощалися із Іваном Грисюком, який з 23 червня вважався зниклим безвісти.

Читайте також: На стінах школи у Новоушицькій громаді відкрили дві меморіальні дошки полеглим воїнам

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.