Головна Life style Як правильно спілкуватись з військовими: поради

Як правильно спілкуватись з військовими: поради

by Max

Військові, які повертаються із фронту, або ж просто приїжджають у відпустку додому на кілька днів, не можуть швидко адаптуватись до відносно мирного життя у тилу. Буває, що їм вкрай важко спілкуватись із цивільними. Іншим ж людям треба знати, як правильно спілкуватись із бійцями, аби ненавмисне не нашкодити своїми запитаннями чи манерою розмови.

Про це передає KURAZH із посиланням на публікацію Центру психології та розвитку Kyivdvoryk в Instagram.

Співчуття не дорівнює жалості

“Як і в інших ситуація, коли близькі діляться з нами важкими новинами зі свого життя, не слід вживати фрази на кшталт “Я тебе розумію” або “Бідний, скільки ж всього випало на твою долю”. По-перше, ми ніколи не розуміємо досвіду іншої людини, якщо не були в подібній ситуації. По-друге, жалість – це доволі неприємна реакція”, – пояснюють психологи.

Найпростіший спосіб підтримати людину у такій ситуації, запитати її, який саме вид підтримки буде їй комфортним. Іноді достатньо просто вислухати людину.

Передбачуваність

Захисники, які перебувають на фронті, знаходяться у постійній напрузі – кожна наступна хвилина може нести небезпеку їхньому життю. Саме тому важливо створити навколо них надійне передбачуване середовище.

Уникайте спонтанних вечірок, сюрпризів та щільних планів на період візиту військового.

Толеруйте чужі емоції

“Злість, роздратування та апатія – нормальна реакція, старайтесь нагадувати собі, що вони не пов’язані з вами, а скоріше за все виникли через втому. Військові можуть поводитися так, ніби зовсім не раді бути вдома та бачитись із рідними. Це лише ознака того, що людина ще не встигла адаптуватись до інших умов”, – кажуть експерти.

Військові, які приїхали у відпустку додому, ніби розділені між двома протилежними світами, і такий стан викликає у них різні емоції.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.