Головна Новини На Кам’янеччині інтернет-шахраї «заробили» понад 123 тисячі гривень

На Кам’янеччині інтернет-шахраї «заробили» понад 123 тисячі гривень

by Max

Як зазначають правоохоронці області, серед злочинних схем, які продовжують діяти – «ваш родич у біді» та виманювання персональних банківських даних.

Минулими вихідними до поліції звернулось двоє мешканців Кам’янеччини, яких ошукали шахраї. Використовуючи різні схеми, зловмисники «заробили» понад 123 тисячі гривень. За інформацією правоохоронців області, в одному випадку онлайн-шахраї виманили у потерпілого його особисті банківські данні, а в другому – запропонували перевести власні кошти на невідомий рахунок.

Як йдеться у повідомленні сектору комунікації поліції Хмельницької області, телефонний дзвінок від шахраїв отримала 78-річна кам’янчанка. Жінці невідомий чоловік повідомив, що її донька, перебуваючи в магазині, вдарила дверима відвідувачку. І тепер потребує коштів на лікування. Схвильована пенсіонерка одразу перерахувала понад 50 тисяч гривень на вказаний шахраєм рахунок. Лише після цього жінка зателефонувала до доньки, яка й гадки не мала про дану ситуацію.

Також понад 72 тисячі гривень втратив 22-річний житель Китайгородської тергромади. Інтернет-шахрай створив фейковий акаунт в одному із месенджерів під іменем товариша потерпілого. Під час переписки аферист випитав пароль для входу в інтернет-банкінг, який чоловік без сумніву повідомив. Відтак чоловік втратив з власного банківського рахунку кошти.

За даними фактами слідчі Кам’янець-Подільського райуправління поліції проводять розслідування. Правоохоронці області вкотре наголошують: не надсилайте свої кошти на невідомі рахунки.

«Якщо вам повідомили, що ваш родич чи знайомий у біді, не поспішайте перераховувати гроші, спочатку дізнайтеся у них особисто, чи відповідає інформація дійсності. Нікому не повідомляйте свої особисті дані, такі як код та цифри на звороті банківської картки, логін та пароль від мобільного додатку банку. Бережіть себе та свої кошти», – йдеться у повідомленні відомства.

Читайте також: У Хмельницькому перинатальному центрі виявили близько 5 мільйонів непродуктивних витрат

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.