Головна Life style Укриття рослин на зиму: список дій, які можуть нашкодити

Укриття рослин на зиму: список дій, які можуть нашкодити

by Max

Почнуться стійкі заморозки, а значить, пора подбати про зимове укриття рослин. Але далеко не всім відомо, як це зробити правильно. Багато дачників рік за роком роблять типові помилки, через які посадки погано переносять холод. Експерти назвали найпопулярніші міфи про укриття рослин, передає KURAZH.

Укриття потребують абсолютно всі рослини

Зовсім ні. Вкривати потрібно тільки теплолюбні культури. Зимостійкі види, адаптовані до кліматичних умов вашого регіону, спокійно перенесуть зниження температури і не постраждають від морозів.

Укриття гарантує відмінну зимівлю

І знову ні. Рослини все одно можуть загинути. Всьому виною відлиги. При послідовному відтаванні та промерзанні ґрунту страждає коренева система. Зберегти насадження допоможуть правильний вибір місця посадки та комплексний догляд протягом усього сезону.

Низькорослі рослини достатньо просто присипати землею

Від сильних заморозків такий спосіб не врятує. Щоб підвищити теплоізоляційні властивості ґрунту, змішайте його з перегноєм, торфом або компостом. А теплолюбні рослини все-таки варто додатково вкрити.

Неткані матеріали — найкращий варіант зимового укриття

Спанбонд, або агроволокно, пропускає повітря і захищає від яскравого сонця. Однак він справляється тільки з легкими заморозками. Якщо очікується малосніжна зима і тріскучі морози, використовуйте його в комплексі з іншими матеріалами. І намагайтеся, щоб стебла не торкалися укриття. Для цього закріпіть його на каркасі.

Краще вкрити рослини якомога раніше

У жодному разі! Поки стоїть плюсова температура, про укриття не може бути й мови. Інакше ваші посадки випріють під ним. Приступайте до робіт, коли повітря охолоне до -1…-2 градусів.

Для всіх посадок підходить одна і та ж схема укриття

Ні, рослини висувають різні вимоги до зимівлі. Наприклад, троянди і рододендрони потребують каркасних конструкцій, а виноград пришпилюють до землі засипають ґрунтом.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.