Головна Політика Українці за кордоном зможуть здати ДНК для пошуку зниклих родичів – МВС

Українці за кордоном зможуть здати ДНК для пошуку зниклих родичів – МВС

by Max

Українці, які перебувають у Європі, зможуть здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за «особливих обставин», йдеться в заяві міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Клименко зауважив, що дана опція стала можливою завдяки домовленостям Головного слідчого управління Національної поліції України з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти.

«Розпочинаємо роботу з Польщі та Німеччини. Експерти відбиратимуть зразки ДНК, які в подальшому передаватимуть українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб», – пояснив міністр.

Також міністр вказав графік забору біологічного матеріалу на найближчі два тижні:

  • 28 листопада – Краків;
  • 30 листопада – Варшава;
  • 30 листопада – Познань;
  • 2 грудня – Берлін;
  • 2 грудня – Мюнхен;
  • 3 грудня – Дрезден;
  • 4 грудня – Франкфурт-на-Майні;
  • 5 грудня – Дюссельдорф.

Очільник міністерства також зазначив, що для того, щоб здати зразки ДНК, необхідно записатися за номером +380687910000.

«Оператори нададуть відповіді на всі уточнюючі питання», – додав він.

Міністр Клименко також закликав всі родини, які розшукують своїх рідних, долучитися до збору зразків.

Раніше стало відомо, що станом на 5 жовтня 2023 року в пошуку перебувають понад 26 тисяч людей, які зникли безвісти за особливих обставин.

У вересні Кабінет міністрів передав повноваження з розшуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин, Міністерству внутрішніх справ.

Як повідомляв Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини, зниклими безвісти за особливих обставин вважаються особи, які зникли у зв’язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.