Головна Новини Збитки довкіллю Хмельниччини від російських обстрілів вивчатиме спеціальна комісія

Збитки довкіллю Хмельниччини від російських обстрілів вивчатиме спеціальна комісія

by Max

Це дозволить фіксувати злочини проти довкілля, які скоюють окупанти.

На Хмельниччині створили комісію, яка визначатиме рівень збитків, завданих довкіллю внаслідок російської агресії. Відповідний наказ нещодавно підписав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

До складу  комісії увійшли кілька посадовців військові адміністрації. Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик і директорка обласного департаменту природних ресурсів та екології Ганна Богданович. Також у ній присутні представники громад краю та директори природних парків «Мале Полісся» та «Подільські Товтри».

Саме вони встановлюватимуть факти шкоди, завданої природно-заповідному фонду Хмельницької області внаслідок російської агресії. Також вони розраховуватимуть рівень завданих збитків.

Створення подібних комісій надзвичайно потрібне рішення, адже зібрані ними докази можна буде використовувати у міжнародних судах. Це дозволить притягнути росію до відповідальності за воєнні злочини проти довкілля та стягнути з неї компенсацію за завдані збитки.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вже повідомляла про шкоду довкіллю, яку спричинили окупанти. Зокрема, внаслідок ракетного удару по одному з резервуарів з пальним згоріло 683 тонн нафтопродуктів. Таким чином завдана довкіллю шкода сягнула 6 мільйонів 22 тисячі 417 гривень.

Читайте також: Названо перших підозрюваних у ракетних обстрілах цивільних об’єктів України

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.