Головна Новини Захиснику України Сергію Дацу відкрили меморіальну дошку

Захиснику України Сергію Дацу відкрили меморіальну дошку

by Max

Пам’ятний знак з’явився на стіні навчального закладу, випускником якого є загиблий в російсько-українській війні.

Сьогодні, 12 листопада, у Волочиській гімназії відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергій Дацу, який загинув 21 липня цього року на Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання.

Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам Героя. Після чого учасники заходу поклали квіти, запалили лампадки. Про це повідомили в Волочиській міській раді.

Сергій Дац народився 26 березня 1974 року у селі Яхнівці Волочиської громади. Мав професію токаря. Працював на волочиському заводі, а також займався підприємницькою діяльністю в сільському господарстві. 25 лютого 2022 року пішов добровольцем до лав ЗСУ. Боронив Україну до останнього свого подиху. Рятував своїх побратимів, закривавши собою від ворожого обстрілу…

Він був випускником гімназії, на якій нині на його честь з’явився пам’ятний знак. Поруч із іншою меморіальною дошкою – пам’яті ще одного захисника України – Олександра Трояновського, який загинув в березні минулого року.

Сьогодні ж, настоятелі храмів Микола Фатич та Олег Васькевич провели поминальний молебень та освятили пам’ятний знак Сергію Дацу. «Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Сергія та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України», – йдеться в повідомленні Волочиської міської ради.

Читайте також: Волочиську та Хмельницькому попрощалися з двома Героями

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.