Головна Новини У Хмельницькому провели в останню дорогу Героїв Сергія Вдовіна та Романа Ткаченка

У Хмельницькому провели в останню дорогу Героїв Сергія Вдовіна та Романа Ткаченка

by Max

Воїнів поховали на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

У п’ятницю, 10 листопада, Хмельницька громада простилася з двома захисниками, що загинули, боронячи українську землю. Провели в останню дорогу Сергія Вдовіна та Романа Ткаченка.

Сергій Вдовін за мобілізацією вступив до лав Збройних Сил у липні 2023 року. Разом з побратимами воював на Херсонському напрямку, виконував обов’язки кулеметника. У цивільному житті працював будівельником. Близькі його згадують як добру та чуйну людину з твердою громадянською позицією.

«Коли дізнався, що йде на війну, сприйняв це як чоловік. Він вважав, що росію треба перемагати і ніяких дружніх стосунків з нею не може бути після цього. Був доброю і розумною людиною, людиною з активною громадянською позицією», – розповів у коментарі МТРК «Місто» друг воїна Дмитро.

Загинув Сергій Вдовін 4 листопада від уламкового поранення поблизу Каховки. Герою навіки буде 48. Його поховали на Алеї Слави, що у мікрорайоні Ракове.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

У Свято-Георгіївському храмі також попрощалися з воїном Романом Ткаченком. Як йдеться в сюжеті МТРК «Місто», він вирушив на захист України з початком повномасштабного вторгнення. Пішов на фронт добровольцем. Службу проходив у складі 106-ї окремої бригади 86 окремого батальйону територіальної оборони. Був командиром відділення. Разом з побратимами воював у низці «гарячих точок».

«Ми почали свій шлях з Донецького напрямку, з Слов’янська. Потім був Харківський напрямок. Брали участь у штурмуванні Щурівки, звільнення Балаклії й Ізюма.З листопада 2022 року нас перекинули на Херсонський напрямок. Він був мужнім й відважним. Ніколи не залишав в біді. Рятуючи життя своєму побратиму, загинув сам», – згадує побратим загиблого воїна на позивний «Рябий».

До повномасштабного вторгнення чоловік працював вчителем історії. За словами близьких і друзів, був патріотом – відтак відразу вирішив стати на захист країни. 4 листопада, надаючи побратиму домедичну допомогу, Роман загинув від ворожого снаряда поблизу Каховки на Херсонщині. У захисника залишилася дружина, донька та батько. Йому навіки 55. Поховали Героя на Алеї Слави.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Читайте також: «Отримали понад 100 запитів на маскувальні сітки»: організація «Захист – об’єднання волонтерів» шукає людей в команду

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.