Головна Політика Пресслужба Жеваго заявляє, що Франція остаточно відмовилася екстрадувати його до України

Пресслужба Жеваго заявляє, що Франція остаточно відмовилася екстрадувати його до України

by Max

Верховна судова інстанція Франція – Суд касації – відмовився екстрадувати олігарха Костянтина Жеваго до України. Про це повідомляють українські медіа з посиланням на пресслужбу бізнесмена.

За повідомленням представників Жеваго, суд дійшов висновку, що Україна «не може забезпечити справедливий судовий процес щодо Костянтина Жеваго», тож справу проти нього припиняють.

Відтак із Жеваго зняли всі наявні обмеження.

Офіс генерального прокурора України наразі не коментував це повідомлення.

Суд першої інстанції у французькому місті Шамбері 30 березня відхилив запит української сторони про екстрадицію Костянтина Жеваго у березні 2023 року.

Читайте також: Суд у Сербії остаточно відмовив у екстрадиції ексгенерала СБУ Наумова

У грудні минулого року Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті в Куршeвелі за запитом української влади. Його підозрюють у розтраті 113 мільйонів доларів банку «Фінанси та кредит», що завдало шкоди його вкладникам та інтересам держави. Банк «Фінанси та кредит» збанкрутував у 2015 році.

Суд згодом погодився відпустити Костянтина Жеваго на волю під заставу у мільйон євро.

Сам олігарх відкидає всі обвинувачення проти себе.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.