Головна Політика США схвалили потенційний продаж Румунії бойових танків Abrams

США схвалили потенційний продаж Румунії бойових танків Abrams

by Max

Сполучені Штати оголосили про схвалення потенційного продажу танків M1A2 Abrams і відповідного обладнання Румунії, йдеться в заяві Агентства зі співпраці у сфері оборони та безпеки при Міноборони США. Сума ймовірного обсягу продажу – 2,53 мільярда доларів.

Агентство 9 листопада видало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про можливий продаж, йдеться в заяві.

У відомстві зазначили, що це покращить здатність Румунії протистояти загрозам і брати участь в операціях НАТО.

«Пропонований продаж покращить здатність Румунії протистояти поточним і майбутнім загрозам, забезпечивши надійні сили, здатні стримувати супротивників і брати участь в операціях НАТО. Для Румунії буде нескладно прийняти це обладнання у свої збройні сили», – йдеться в повідомленні.

Румунія має спільний кордон з Україною і намагається підсилити свої збройні сили на тлі російської агресії.

Раніше Вашингтон обіцяв надати Києву 31 старішу версію танка Abrams, і президент Володимир Зеленський наприкінці вересня підтвердив, що деякі з цих танків вже надійшли в Україну.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.