Головна Політика Естонія анонсувала додаткову військову допомогу Україні на 113 мільйонів євро

Естонія анонсувала додаткову військову допомогу Україні на 113 мільйонів євро

by Max

Естонія надішле Україні черговий пакет військової допомоги на 113 мільйонів євро, повідомила 19 січня премʼєр-міністр Естонії Кая Каллас. Пакет допомоги включає десятки гаубиць, понад сотню протитанкових засобів, засоби артилерійської підтримки, гранатомети та боєприпаси, йдеться у повідомленні.

«Усі країни повинні перевірити свої запаси та переконатися, що військові заводи можуть виробляти продукцію більше та швидше. Війна Росії проти України має свою ціну – ціну, яку ми платимо в євро, але українці платять своїми життями», – сказав Каллас.

Завдяки останньому пакету допомоги загальний обсяг військової допомоги Естонії Україні зросте до 370 мільйонів євро, або трохи більш як 1% валового внутрішнього продукту Естонії.

«Наша допомога та допомога наших союзників безпосередньо вплине на боєздатність українських воїнів, і це дуже цінується в Україні. Тому важливо подавати приклад і мотивувати інших союзників також надавати допомогу», – сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

20 січня на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині відбудеться засідання контактної групи НАТО з оборони України, зосереджене на збільшенні військової допомоги Україні. Допомога Естонії є однією з найбільших, якщо брати до уваги співвідношення наданих ресурсів до ВВП країни.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.