Головна Політика ЮНЕСКО засуджує атаку військ РФ по Одесі, внаслідок чого постраждав художній музей

ЮНЕСКО засуджує атаку військ РФ по Одесі, внаслідок чого постраждав художній музей

by Max

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) засудила чергову атаку військ РФ по Одесі, внаслідок чого було пошкоджено будівлю Національного художнього музею.

«Художній музей в Одесі, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, вчора ввечері знову постраждав унаслідок російського удару. ЮНЕСКО рішуче засуджує атаку. Культурні об’єкти мають бути захищені відповідно до міжнародного права», – йдеться в повідомленні ЮНЕСКО у твітері.

Музей на своїй Facebook-сторінці раніше повідомив, що саме сьогодні установі виповнюється 124 роки.

Внаслідок ракетного удару російських військ по центру Одеси в ніч на неділю в будівлі Художнього музею пошкоджено стіни, вибито деякі віконні рами та скло, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер. За його словами, музей розташовується в зоні захисту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також, за даними влади, через нічну атаку армії РФ в Одесі поранені 5 людей.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.