Головна Політика У Молдові в неділю проходять місцеві вибори

У Молдові в неділю проходять місцеві вибори

by Max

У Молдові 5 листопада проходять вибори голів сіл, селищ та міст. Десятки партій, у тому числі правляча – президентки Майї Санду «Дія та солідарність» та проросійська партія «Відродження», пов’язана з бізнесменом Іланом Шором, є серед учасників перегонів із обрання близько 12 000 посадовців.

1 листопада Санду звинуватила Москву у передачі грошей проросійським партіям, у тому числі партії «Відродження» з метою «підкупити» виборців. Санду заявила, що Росія за два місяці надіслала майже 5 мільйонів доларів на фінансування, за її словами, «злочинних угруповань».

За два дні до виборів ЦВК Молдови заборонила кандидатам проросійської партії «Шанс» брати участь у голосуванні через нібито використання у передвиборній кампанії незаконних грошей із Росії.

Минулого місяця Молдова також призупинила дію ліцензій на мовлення кількох російських телеканалів і заблокувала доступ до сайтів великих російських ЗМІ, заявивши, що Москва використовує їх, щоб спробувати вплинути на вибори.

Також раніше Молдова звинуватила Москву у спробі повалити прозахідний уряд країни після того, як Росія вторглася в Україну 2022 року.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.