Головна Life style Чому вчені вважають корисним курячий суп: пояснення

Чому вчені вважають корисним курячий суп: пояснення

by Max

Курячий суп використовували в усьому світі як засіб від хвороб. Його популярність можна спостерігати в багатьох культурах. Його часто готують із локшиною, хоча в різних країнах він готується по-різному.

Як інформує KURAZH, про це пише ScienceAlert.

Ще в 60 р. н.е. курячий суп був рекомендований Педанієм Діоскоридом, армійським хірургом Римської імперії. Однак його походження сягає корінням у Стародавній Китай. Існує думка, що курячий суп допомагає в разі застуди і грипу, але чи є цьому наукові докази? Одні вважають його простим заспокійливим плацебо, інші вважають, що в ньому є щось більше.

У смаку курячого супу переважає умамі — одне з п’яти первинних смакових відчуттів. Цей унікальний смак, який часто асоціюється з м’ясним присмаком, також присутній у таких продуктах як сир, гриби та соєвий соус. Важливим аспектом його потенційної користі для здоров’я є здатність стимулювати апетит, що особливо важливо, коли хворі люди втрачають бажання їсти через запалення. Дослідження показують, що умамі може підвищувати апетит і покращувати засвоєння білків.

Цікаво, що курячий суп може зменшувати такі симптоми як закладеність носа, завдяки зниженню запалення. Дослідження показали, що він може знижувати активність нейтрофілів — білих кров’яних клітин, що сприяють запаленню.

Важливо також розрізняти домашні й оброблені супи. Якщо домашній курячий суп, багатий білками з курки та поживними речовинами з овочів, корисний для здоров’я, то багато консервованих варіантів позбавлені цих поживних властивостей. Зокрема, тепло та пар, що виходять від супу, можуть сприяти очищенню від густого слизу в разі респіраторних захворювань. Деякі дослідження навіть показують, що курячий суп ефективніший у цьому відношенні, ніж просто гаряча вода. Такі інгредієнти як перець, часник і бульйон, що входять до складу супу, також відіграють роль у зволоженні й очищенні слизу.

Насамкінець слід зазначити, що хоча курячий суп і не є гарантованим засобом від застуди та грипу, останні наукові відкриття підкреслюють його потенційні лікувальні властивості. Для досягнення максимального ефекту вченими рекомендується готувати домашні супи, багаті на різноманітні інгредієнти.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.