Головна Політика ДТЕК заявляє про перемогу над Росією в Гаазі у справі про активи в Криму

ДТЕК заявляє про перемогу над Росією в Гаазі у справі про активи в Криму

by Max

Компанія ДТЕК 2 листопада заявила про перемогу в Міжнародному арбітражному суді в Гаазі у справі щодо захоплених Росією активів у окупованому Криму.

«Арбітраж присудив Росії виплатити українській компанії компенсацію збитків в розмірі 267 мільйонів доларів, що включає проценти та судові витрати на дату рішення. Нарахування процентів триватиме аж до моменту повної сплати всієї суми збитків», – йдеться в заяві компанії.

Пресслужба компанії оприлюднила коментар власника Ріната Ахметова, який висловив думку, що Росія «повинна перебувати під постійним тиском – на полі бою, санкційним, юридичним».

Читайте також: Суд у Лондоні: РФ у суперечці з ексінвесторами ЮКОСа про $60 млрд не може апелювати до імунітету

«Рішення Міжнародного арбітражного суду свідчить, що світова система правосуддя стоїть на стороні правди і справедливості», – заявив він.

Компанія нагадує, що до анексії Криму володіла енергорозподільчою та енергопостачальною компанією ДТЕК Крименерго.

Пресслужба Арбітражного суду в Гаазі наразі не повідомляла про результати розгляду позову. Російське МЗС також їх не коментувало.

Компанія ДТЕК подала позов проти Росії через свої активи в Криму в 2017 році.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.