Головна Політика Уряд Фінляндії оголосив про військову допомогу Україні на 95 мільйонів євро

Уряд Фінляндії оголосив про військову допомогу Україні на 95 мільйонів євро

by Max

Фінляндія надасть Україні 19-ий пакет військової допомоги на 95 мільйонів євро, повідомив уряд країни.

«Результат війни в Україні визначатиме порядок безпеки Європи й Фінляндії у далекому майбутньому. Тому ми продовжуватимемо рішучу підтримку України разом із нашими союзниками… Загальна вартість оборонної техніки, поставленої Фінляндією в Україну, становить 1,4 млрд євро», – йдеться в повідомленні.

В уряді уточнили, що з оперативних причин і щоб гарантувати, що допомога безпечно дістанеться місця призначення, додаткові відомості щодо вмісту нового пакету, способу доставки чи розкладу не будуть надані.

При цьому наголошується, що під час ухвалення рішення про додаткову допомогу були враховані як потреби України, так і ресурси сил оборони Фінляндії.

25 серпня Фінляндія виділила Україні пакет військової допомоги на приблизно 94 мільйони євро.

А днями МЗС Фінляндії оголосило, що країна виділяє 92 мільйони євро Кризовому фонду Міжнародної асоціації розвитку (IDA) з метою збільшення підтримки України та Молдови, а також тих країн, які ще постраждали від агресії РФ.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.