Головна Політика В Україні повертається обовʼязкове декларування для депутатів і чиновників – Зеленський підписав закон

В Україні повертається обовʼязкове декларування для депутатів і чиновників – Зеленський підписав закон

by Max

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про повернення електронного декларування чиновників із негайним відкриттям декларацій. Про це йдеться на сайті Верховної Ради в картці законопроєкту 9534, де вказано, що документ повернутий до парламенту з підписом президента.

Верховна Рада 20 вересня схвалила закон про е-декларування з урахуванням вето президента Володимира Зеленського.

5 вересня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9534, яким відновила декларування для чиновників, але без негайного відкриття реєстру (відповідну поправку депутати не підтримали).

12 вересня пресслужба Зеленського повідомила, що він ветував закон, заявивши, що «декларації мають бути відкритими – і вже зараз, а не через рік».

Обов’язкове декларування для чиновників було тимчасово зупинене в перші тижні повномасштабної війни Росії проти України.

Ухвалення закону про відновлення декларування необхідне Україні для початку переговорів про вступ у ЄС, а також є «структурним маяком» у меморандумі з МВФ за програмою розширеного фінансування.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.