Головна Life style Молодість шкіри: продукти, в яких міститься ретинол Вітамін А

Молодість шкіри: продукти, в яких міститься ретинол Вітамін А

by Max

Багато процедур, які пропонує вам косметолог, засновані на ретинолі, і це не даремно — шкіра стає пружною, дрібні зморшки зникають після курсу вітамінних процедур, а також ретинол вважається чи не найкращим засобом боротьби з акне. Природно, призначати подібні процедури може лише фахівець, але є продукти, в яких міститься достатньо вітаміну А, щоб ви могли безпечно заповнювати його недолік прямо вдома, передає KURAZH.

Яловича печінка

Погодимося, продукт на любителя, але переоцінити його користь неможливо. Правильно приготована печінка не тільки допоможе заповнити нестачу вітаміну А, якщо ви введете її в раціон щонайменше двічі на тиждень, але й буде чудовою заміною червоному м’ясу, якщо з якихось причин ви не можете вживати його в чистому вигляді. Головне, уникати обсмажування продукту.

Гарбуз

Продукт, без якого важко уявити осінній раціон. З гарбузом можна приготувати практично будь-яку страву — від каш і до десертів. У гарбузі міститься достатньо вітаміну А, причому в помірній кількості, яка не завдасть шкоди організму. Дієтологи рекомендують готувати гарбузові страви без цукру, тому що цукор зведе нанівець усі ваші зусилля з омолодження — ви просто зруйнуєте колаген.

Обліпиха

Напої обліпихи, особливо чаї, неймовірно корисні для підтримання імунітету. Але й у боротьбі з недосконалостями шкіри обліпиха бореться непогано. Потужна антиоксидантна дія дозволяє підтримувати органи в порядку у холодну пору року і при регулярному вживанні прискорюються обмінні процеси, що дозволяє гальмувати процес старіння.

Вугор

Дієтологи рекомендують звернути увагу і на страви з вугром, знову ж таки, правильно приготовані. Обсмажений морепродукт не принесе жодної користі, тоді як супи з вугром і відварений вугор не завдадуть ніякої шкоди ШКТ. А вміст вітаміну А в рибі дозволяє забути про нестачу цього вітаміну при регулярному вживанні.

Також зверніть увагу на ці продукти, в них теж є вітамін А:

Морква містить багато бета-каротину, який організм може перетворити в вітамін А. Регулярне споживання моркви сприяє покращенню здоров’я шкіри та підтримує зір.

Брокколі також містить бета-каротин, а також інші антиоксиданти, які сприяють зміцненню шкіри та підтримці імунітету.

Спаржа — ця овочева культура багата вітаміном А, крім того, вона містить вітамін С, який підсилює його дію та допомагає в боротьбі зі старінням шкіри.

Шпинат містить бета-каротин, вітамін С та вітамін Е, які разом допомагають підтримувати здоров’я шкіри та запобігати її старінню.

Манго містить велику кількість бета-каротину, а також вітамін С, які сприяють омолодженню шкіри та підтримці її здоров’я.

Солодкий червоний перець багатий бета-каротином і вітаміном С, які підтримують здоров’я шкіри і сприяють її природному сяйву.

Збалансована дієта, яка включає різноманітні джерела вітаміну А, допоможе забезпечити вашому організму всі необхідні корисні речовини для здорової шкіри

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.