Головна Новини На Кам’янеччині інтернет-шахраї ошукали двох жінок: загальна сума «заробітку» склала 67 тисяч гривень

На Кам’янеччині інтернет-шахраї ошукали двох жінок: загальна сума «заробітку» склала 67 тисяч гривень

by Max

Серед схем, за якими продовжують працювати зловмисники – продаж товарів через мережу без післяплати та надання фінансової допомоги.

Минулої доби до поліції Кам’янеччини звернулися двоє громадянок, яких ошукали інтернет-шахраї. Загальна сума збитків від їх незаконної діяльності склала 67 тисяч гривень.

За інформацією пресслужби обласної поліції, вчора, 25 вересня, до правоохоронців із заявою звернулась 43-річна жителька Гуківської теріторіальної громади. Жінка розповіла, що від продавця з мережі не отримала електрогенератор, гроші за які вона йому перерахувала. Як виявилося, шахрай розмістив оголошення про продаж товару, однак під час переписки відправити електрогенератор жінці без повної оплати його вартості відмовився. Жінка погодилася на умови шахрая, після чого не дорахувалася своїх власних грошей на суму у вісім тисяч гривень та не отримала замовлений товар.

Прикрий випадок стався і з 39-річка кам’янчанкою, яка побачила оголошення в соцмережі про надання фінансової допомоги. Коли жінка зателефонувала на вказаний номер, зловмисник випитав усі її персональні дані, після чого з картки жінки зникло 59 тисяч гривень власних коштів.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини подій та нагадують, що під час онлайн-покупок бажано надавати перевагу післяплаті.

«Нікому не повідомляйте СVV-код власної картки та термін її дії. Це значно знизить ризик втрати власних грошей», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шахраї ошукали на 33 тисячі хмельничанина, який хотів придбати трактор

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.