Головна Life style Баклажани під сиром: смачна середземноморська страва на осінь

Баклажани під сиром: смачна середземноморська страва на осінь

by Max

Баклажани під пармезаном на грилі — це полегшений варіант класичного домашнього рецепта. У цьому варіанті баклажани готуються на грилі, а не смажаться в олії, що робить страву легшою, але при цьому не менш смачною.

Запіканка з баклажанів може стати чудовою основною стравою з ідеальним середземноморським смаком. Як розповідає KURAZH, рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Запіканка з баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани — 8 штук;
  • часник — 1 зубчик;
  • твердий сир — 400 г;
  • сир пекоріно — 100 г;
  • сир Парміджано Реджано — 200 г;
  • томатне пюре — 1,5 л;
  • базилік, оливкова олія, червона цибуля.

Щоб приготувати баклажани під пармезаном на грилі, почніть із приготування томатного соусу: вимийте, почистіть, наріжте кубиками цибулю і часник та обсмажте їх у чотирьох столових ложках оливкової олії першого холодного віджиму.

Коли вони підрум’яняться, додаємо томатне пюре і готуємо, поки соус не стане густим. Нарешті, посоліть і додайте кілька нарізаного свіжого листя базиліку, потім вимкніть вогонь і відставте соус убік.

Тепер займіться баклажанами: обріжте кінчики, вимийте і наріжте вздовж скибочками завтовшки близько 1 см, використовуючи слайсер, якщо він у вас є, щоб отримати правильніші скибочки однакової товщини (якщо у вас його немає, скористайтеся мандоліною або ножем).

Добре розігрійте гриль-сковороду з антипригарним покриттям і підсмажте баклажани близько 10 хвилин.

Потім змастіть форму для випічки з антипригарним покриттям оливковою олією і покладіть на дно перший шар зі скибочок баклажанів, розташовуючи їх поруч. Рівномірно полийте баклажани ще томатним соусом.

Посипте баклажани пармезаном і пекоріно і нарешті покриваємо баклажани скибочками твердого сиру.

Після того, як ви склали перший шар, продовжуйте виконувати ту саму процедуру для наступних шарів, поки інгредієнти не будуть витрачені: закінчіть шаром баклажанів.

Останній шар має складатися тільки з томатного соусу і тертого пармезану. Наприкінці збризніть олією і запікайте баклажани в духовці за температури 180 градусів.

Баклажани з пармезаном на грилі готові: перед подачею дайте запіканці постояти щонайменше 10 хвилин, щоб вона трохи ущільнилася, і її було легше розрізати та подавати.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.