Головна Life style Наступний рік загрожує рекордною спекою: виявлено причину.

Наступний рік загрожує рекордною спекою: виявлено причину.

by Max

У Тихому океані почалося природне погодне явище, відоме як Ель-Ніньйо, яке, ймовірно, додало тепла планеті, яка вже нагрівається через зміну клімату.

Як повідомляє KURAZH, про це пише BBC.

Експерти кажуть, що це, ймовірно, зробить 2024 рік найспекотнішим у світі. Вони побоюються, що це спричинить потепління на понад ніж 1,5°C.

Це також вплине на світову погоду, що потенційно принесе посуху в Австралію, більше дощів на південь США та послабить сезон дощів в Індії. Явище, найімовірніше, триватиме до наступної весни, після чого його наслідки ослабнуть.

“Ель-Ніньйо наприкінці цього року дає високі шанси на те, що ми матимемо новий рекорд глобальної температури у 2024 році”, − сказав голова відділу довгострокових прогнозів Метеобюро Великої Британії Адам Скейф.

Це природне явище є найпотужнішим коливанням кліматичної системи в будь-якій точці Землі. Південне коливання Ель-Ніньйо має три різні фази: гарячу, холодну та нейтральну. Гаряча фаза відбувається кожні два-сім років, коли теплі води виходять на поверхню біля узбережжя Південної Америки та поширюються океаном, передаючи значну кількість тепла в атмосферу.

Рекордно теплі роки, включно з 2016 роком, найспекотнішим у світі, зазвичай трапляються на наступний рік після Ель-Ніньйо.

Метеорологічні агентства в усьому світі використовують різні критерії, щоб визначити, коли настане ця гаряча фаза.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.