Головна Новини Ранкові втрати ворога: станом на 9 червня

Ранкові втрати ворога: станом на 9 червня

by Max

Тривають важкі бої на сході України.

Сьогодні, 9 червня, триває 471 доба захисту України від російських загарбників. Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та проводити наступальні дії. Проте захисники України дають гідну відсіч окупантам.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 9 червня 2023 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

• вбиті — орієнтовно 213 тисяч 770 осіб (+1010);
танки — 3 тисячі 901 одиниця (+10);
бойові броньовані машини — 7 тисяч 600 одиниць (+24):
артилерійські системи — 3 тисячі 702 одиниці (+34);
реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 599 одиниць (+4);
засоби протиповітряної оборони — 359 одиниць (+4);
літаки — 314 одиниць (+0);
гелікоптери — 299 одиниць (+0);
безпілотники оперативно-тактичного рівня — 3 тисячі 247 одиниці (+13);
крилаті ракети — 1 тисяча 171 одиниця (+0);
кораблі/катери — 18 одиниць (+0);
автомобільна техніка й автоцистерни — 6 тисяч 410 одиниць (+26);
спеціальна техніка — 502 одиниці (+2).

Також, за повідомленням Генерального штабу, у ніч на 9 червня з 22.00 по 04.00 окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

«Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс», – йдеться у повідомленні.

Протягом атаки запущено до 16 ударних дронів та шість крилатих ракет. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 4 крилаті ракети, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня («Орлан-10» і «Supercam»).

Також, близько 20.00 години 8 червня, противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 9 червня

Протягом минулої доби противник завдав 7 ракетних, 2 з яких – по мирному місту Умань та 43 авіаційних удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі серед цивільних людей.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту відбулось 43 бойових зіткнення.

У тимчасово окупованому Криму, зокрема, у Сімферополі, спостерігається тенденція замовчування місцевими ЗМІ факту знищення російськими окупантами Каховської ГЕС та наслідків цієї катастрофи. Відомо, що місцева окупаційна влада занепокоєна можливою панікою серед населення.

У південно-західній частині тимчасово окупованого Донецька відзначено перебування підрозділу «ахмат». Окупанти займаються грабежем цивільного населення у згаданому районі міста, а також знімають постановочні відео про ведення бойових дій. 6 червня, в результаті ефективного вогневого ураження силами оборони по району зосередження бойовиків у тренувальному таборі, втрати ворога склали 56 осіб загиблими. Санітарні втрати уточнюються.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Було знищено 6 ударних та 4 розвідувальних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 5 пунктів управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 зенітно-ракетних комплекси, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще 2 важливих об’єкти противника.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.