Головна Новини У Хмельницькому вшанували дітей, яких вбили російські окупанти

У Хмельницькому вшанували дітей, яких вбили російські окупанти

by Max

Наразі відомо про 485 маленьких українців, загиблих внаслідок збройної агресії рф.

Сьогодні, 4 червня, Україна вшановує дітей, які загинули від рук російських загарбників. У Хмельницькому їх згадали хвилиною мовчання поблизу пам’ятника Ангел скорботи.

Як повідомляють у пресслужбі міської ради, присутні поклали до Ангела скорботи квіти та іграшки. Також розвісили на гіллі дерев дзвіночки. Вони символізують дитячі голоси, які ніколи більше не лунатимуть.

«Тихий передзвін, який лунає сьогодні біля Ангела скорботи, в черговий раз нагадує про надзвичайно високу ціну, яку українці сплачують за можливість жити у незалежній державі», — зазначили представники міськради.

За інформацією Офісу генерального прокурора, станом на ранок 4 червня від повномасштабного вторгнення російських окупантів постраждали майже півтори тисячі дітей. З-поміж них, на жаль, 485 загинули. Також понад 1005 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Найбільше постраждалих зафіксовано у таких областях:

  • у Донецькій — 464;
  • у Харківській — 283;
  • у Київській — 128;
  • у Херсонській — 105;
  • у Запорізькій — 91;
  • у Миколаївській — 89;
  • у Дніпропетровській — 80;
  • у Чернігівській — 71;
  • у Луганській — 67.

Зокрема, минулої доби, 3 червня, внаслідок ракетного обстрілу Підгородного Дніпропетровської області загинула 2-річна дівчинка. Також було поранено п’ятеро дітей віком від 6-и до 17 років. А внаслідок обстрілу ворогом Гірника Донецької області поранень зазнали двоє хлопців 15-и та 16 років.

«Втім, ці цифри не є остаточними. Триває робота з встановлення постраждалих дітей в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», — пояснили в Офісі генерального прокурора.

Довідково. День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України є державним пам’ятним днем. Його щорічно відзначають 4 червня. Вшановують усіх дітей, які загинули протягом російсько-української війни, тобто з 2014 року. Цей пам’ятний день Верховна Рада запровадила 1 червня 2012 року.

Читайте також: Центром Хмельницького пробігли кількасот людей: збирали гроші спецпризначенцям

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.