Головна Новини Втрати ворога на ранок 3 червня

Втрати ворога на ранок 3 червня

by Max

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Сьогодні, 3 червня, триває 465 доба захисту України від російських загарбників. Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та проводити наступальні дії. Проте захисники України дають гідну відсіч окупантам.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 3 червня 2023 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

вбиті — орієнтовно 209 тисяч 470 осіб (+560);
танки — 3 тисячі 829 одиниць (+10);
бойові броньовані машини — 7 тисяч 502 одиниць (+12):
артилерійські системи — 3 тисячі 533 одиниці (+32);
• реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 582 одиниці (+7);
засоби протиповітряної оборони — 342 одиниці (+7);
літаки — 313 одиниць (+0);
гелікоптери — 298 одиниць (+0);
безпілотники оперативно-тактичного рівня — 3 тисячі 165 одиниць (+28);
крилаті ракети — 1 тисяча 132 одиниці (+15);
кораблі/катери — 18 одиниць (+0);
автомобільна техніка й автоцистерни — 6 тисяч 289 одиниць (+22);
спеціальна техніка — 475 одиниць (+10).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 3 червня

Минулої доби противник завдав 67 авіаційних та 17 ракетних ударів, здійснив 91 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує агітувати власне населення до проходження військової служби у різний спосіб. Так, у місті Зоринськ Алтайського краю, представники кримінально-виконавчої служби проводять роз’яснювальну роботу серед осіб, які мають умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Агітують щодо підписання ними контракту на 3-5 місяців військової служби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, а також 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Протягом минулої доби нашими захисниками було знищено 15 крилатих ракет та 17 ударних БпЛА противника типу «Шахед-136».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню противника.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.