Головна Новини Театр одного актора залишився без актора: що буде з монотеатром «Кут»

Театр одного актора залишився без актора: що буде з монотеатром «Кут»

by Max

Заклад збережуть, але тепер він буде не таким, до якого звикли хмельничани.

Тридцять років у Хмельницькому діє монотеатр «Кут», який вже давно став особливою родзинкою міста. Його засновником, директором, режисером та єдиним актором протягом всього часу був Володимир Смотритель. Театр з актовим залом на 80 місць мав різножанровий репертуар, а ще він славився всеукраїнськими та міжнародними фестивалями – «Розкуття» та «Відлуння».

Взимку цього року народний артист України Володимир Смотритель відзначив своє 70-річчя, а невдовзі після того оголосив, що йде на пенсію. Нині він проживає з родиною за кордоном. Що робити з унікальним монотеатром «Кут» далі – вирішували у міській раді.

Засновником, директором та єдиним актором монотеатру був народний артист України Володимир Смотритель.

За рішенням сесії міської ради, відтепер «Кут» буде у структурі міського Будинку культури. Таке рішення депутати підтримали вчора, 2 червня. Детальніше про подальше функціонування закладу розповів міський голова Олександр Симчишин.

«Кут» не ліквідований, він є унікальною родзинкою громади, якою ми пишаємося. Але «монотеатр «Кут» дорівнює «Володимир Смотритель». Без нього театр існувати не може. Замінити його ніхто не може. Володимир Смотритель пішов на пенсію. Він сам попросився, ми його максимально урочисто провели. Тепер він за кордоном, відповідно керувати «Кутом» не може, – говорить очільник громади. – Для того, щоб заклад зберігся, ми його приєднали до Будинку культури. Він залишається функціонувати у його структурі. А у випадку, якщо Володимир Смотритель буде приїжджати, вистави будуть відбуватися. Ми з ним про це говорили».

Понад два десятки років в монотеатрі «Кут» відбувався міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння».

Як додає Олександр Симчишин, коли буде відповідна безпекова ситуація в країні, то у місті сподіваються знову проводити традиційний фестиваль «Відлуння».

Монотеатр функціонує в межах видатків управлінні культури. Частину коштів він заробляв сам і далі зароблятиме, але тепер, як частина міського Будинку культури.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.